Kohalikud pensionifondid leidsid metsast tavatu lahenduse (2)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mets
Mets Foto: Margus Ansu

Kuna klassikalised finantsvarad muutuvad järjest kallimaks, otsustasid Swedbanki ja LHV pensionifondid proovida kätt madalseisu läbi teinud mittetraditsioonilisemas investeerimisvaldkonnas ning soetasid metsa.

Swedbanki ja LHV kliendid said mõni aeg tagasi teada, et pankade pensionifondid investeerisid Birdeye Timber Fund 2 kaudu Eesti metsadesse, vahendab Äripäev. Swedbanki pensionifondide juht Kristjan Tamla leiab, et selline investeering aitab vähendada fondide sõltuvust finantsvarade tsüklilistest kõikumistest.

«Hetkel on olukord selline, kus paljud võlakirjad on null- või negatiivse intressiga ning aktsiaturud liiguvad kõige kallimate tippude suunas,» rääkis Tamla. «See sunnib pensionifonde vaatama rohkem ringi ja ka mittetraditsioonilistes valdkondades ning mets on üsna loogiline valik,» lisas ta. 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles