Konkurendid: Raasuke on väga hea juht

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erkki Raasuke.
Erkki Raasuke. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eile toimunud ASi LHV Group nõukogu koosolekul esitas grupi senine juhataja Erkki Raasuke nõukogule oma lahkumissoovi.

Grupi nõukogu plaanib selle rahuldada 5. detsembril 2016 ja valida samast kuupäevast grupi uueks juhatajaks Madis Toomsalu, teatas LHV börsile.

Erkki Raasukesest saab Nordea ja DNB uue loodava Baltikumi ühendpanga tegevjuht ning uue panga nõukogu esimeheks saab Nils Melngailis.

«Mul on väga hea meel võtta vastu tulevase ühise panga tegevjuhi roll. Minu silmis ei ole tegu lihtsalt liitumisega, vaid uue, täpsemini fokuseeritud ja kiiremini areneva panga tekkega. Ootan juba kohtumist kõigi töötajatega ja võimalust alustada tööd selle nimel, et luua selge kohaliku fookusega pank, mis toob meid klientidele veelgi lähemale,» ütles loodava ühendpanga tulevane tegevjuht ja juhatuse esimees Erkki Raasuke.

Konkurendid tunnustavad Raasukest

Swedbank Eesti juht Robert Kitt ütles, et tal on väga hea meel, et Erkki Raasuke on seda tööd tegema hakkamas. «Erkki isik toob selle uue institutsiooni ikka kõvasti kaardile, » nentis Kitt. «Sektorile tervikuna mõjub kasulikult, et nii tugev juht on värvatud.»

Inbanki asjutaja ja nõukogu esimees Priit Põldoja ütles, et uus DNB Nordea pank sai väga hea juhi ja LHV vastavalt kaotas ühe väga hea juhi. Samas ei pane see tema sõnul uue suurpanga tegemisi teravalt jälgima. «Meie liigume ikka omas tempos ja meie teed ristuvad LHVga ilmselt palju rohkem kui DNB Nordeaga, »märkis Põldoja.

LHV Groupi nõukogu esimehe Rain Lõhmuse sõnul saab LHV Group juhi, kellel on olnud suur panus LHV ülesehitamisesse. «Panga jaoks on kõige olulisem valdkond krediidivaldkond. Madis on teinud suurepärast tööd selle juhtimisel. LHV krediidikahjud on olnud panga kohta pea olematud ehk jäänud Madise juhtimisel vaid paarisaja tuhande euro juurde,» ütles Lõhmus. «Madis tunneb LHVd ja meie ettevõtte kultuuri peensusteni. Ta on näidanud ennast võimeka juhina ning täitnud väga olulist rolli LHV ülesehitamisel ja meie näo kujundamisel,» lisas Lõhmus.

Uus juht kohe lammutama ei hakka

LHV uue juhi Madis Toomsalu sõnul grupi strateegias kohe midagi suurt ei muutu. «Strateegilised otsused on ikka laiema ringi otsused, » ütles Toomsalu Postimehele, lisades, et panga kõige üldsõnalisem strateegia on ikkagi kasvamine kõigis sektorites.

«Erkki taolise inimese lahkumine annab tunda igas ettevõttes, » nentis Toomsalu. «Aga suure töö teeb ära ikkagi meeskond.»

Kommentaariks käimasolevatele suurematele majanduspoliitilistele muudatustele ütles Toomsalu, et näiteks riigifirmade börsile viimine on igati mõistlik samm, kuid see, kas LHV sinna oma pensionivara tahaks paigutada, oleneb konkreetsest ettevõttest ja hinnast. «Selle puhul tuleb iga üksikjuhtumit eraldi vaadelda, »lausus Toomsalu.

Plaanitava pangamaksu kohta on Toomsalu sõnul hetkel veel liiga vähe infot, et saaks selle mõju hinnata. «Oleme sel teemal küll rahandusministeeriumiga suhelnud, kuid detailid pole veel paigas, » ütles Toomsalu.

Toomsalu alustas 2007. aastal LHVs aktsiaanalüütikuna. Peale pangalitsentsi saamist 2009. aastal asus Toomsalu tööle krediidianalüütikuna ja 2011. aastal sai temast krediidianalüüsi osakonna juht. 2012. aastal sai Toomsalust panga krediidijuht ja krediidikomitee liige ning 2014. aastast krediidikomitee esimees. Toomsalu on omandanud 2009. aastal Tallinna Tehnikaülikoolis bakalaureusekraadi ärikorralduse erialal ja 2011. aastal magistrikraadi avaliku sektori rahanduse erialal.

Raasuke soovib operatiivsemat rolli

Erkki Raasuke asus LHV Groupi juhatajana tööle 2013. aasta septembris. Raasukese juhtimisel sai LHV Groupist börsiettevõte, kui eelmisel aastal noteeriti allutatud võlakirjad ja sel aastal viidi läbi esmane avalik aktsiaemissioon.

«LHV on hästi toimiv ettevõte, millel on hea hoog sees ja mis muidu aeglasel turul näitab head kasvu. Minu rolliks on olnud ettevõtte arengu toetamine ning ma ei ole tegutsenud eesliinil. LHV-l on tugev meeskond, millel on suurepärane võimekus otsustatud asju plaanipäraselt ellu viia. Meie ühine suur ettevõtmine 2016. aastal oli LHV aktsiate noteerimine börsil ja investorite baasi oluline laiendamine. Saime sellega päris hästi hakkama. Leian, et nüüd on mul aeg Balti panganduses toimuvatest ümberkorraldustest osa saada uues, operatiivsemas rollis,» kommenteeris Erkki Raasuke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles