Rahva meelest karjub Repinski kitsetalu hoolsa käe järele (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arvatavasti on vähe ministreid, kes veel enne ametisse asumist peavad juba hakkama lahendama nende kohta meedias ilmunud väiteid. Vastsel maaeluministril ja Ida-Virumaalt pärit kitsekasvatajal Martin Repinskil algas eilne päev just selliselt.

«Seal on hästi palju valeväiteid ja tegelikult me praegu valmistame faktide kaupa seletuskirja ette,» ütles Repinski eile hommikul Postimehe küsimuse peale, kuidas ta kommenteerib Eesti Ekspressis ilmunud artiklit, mille kohaselt ei maksa ta Eesti suurima kitsefarmi Konju Mõisa Talu omanikuna töölistele korralikult palka, eirab hügieeninõudeid, müüb kodumaise kitsejuustu pähe Hollandi juustu ning kitsede arv farmis varieerub 50 ja 600 vahel.

Postimehe sõit Ida-Virumaale näitas, et Konju farmi ümber oli lisaks porimülkas kükitavatele kitsedele kuhjatud terve hulk põhupalle, leidis siin ja seal eri liiki tehnikat ning tundus, et peremehe või ka hooliva perenaise kätt ei ole see koht eriti tunda saanud. See oli üks suur etteheide, mille tõid välja ka paari kilomeetri kaugusel asuva Voka küla elanikud. «Ta peab kitsi küll, aga see ümbrus on nii kole vaadata. Kui ta peab talu, siis peaks ikka olema ümbrus ka puhas,» kirjeldas Voka külas üle 20 aasta elanud 75-aastane Silvi.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles