Riik võib hakata teatud kraavide eest pindalatoetust maksma

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuivenduskraav
Kuivenduskraav Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Maaeluministeerium saatis kooskõlastusringile eelnõu, millega arvatakse osa eesvooludest ja kuivenduskraavidest toetusõigusliku põllumajandusmaa hulka.

Toetusõigusliku põllumajandusmaa pindala hulka arvatakse kraav koos selle põllupoolsel serval, kaldal ja nõlval oleva puittaimestikuga kuni 12 meetri laiuselt, kuna looduses asuvad kraav, põllu piir ja nende vahel olev võimalik puittaimestik looklevalt. Samuti sätestatakse, et põllu ja metsa vahel asuva kraavi piiri peab olema võimalik tuvastada.

«Puittaimestik kraavi kaldal täidab ka vee- ja mullakaitse eesmärke ning sellise nii-öelda puhverriba jätmine on soovitatav tegevus, et vähendada toitainete ärakannet ja kaitsta kraavi nõlva mullaerosiooni eest,» seisab eelnõu seletuskirjas.

Lisaks täpsustatab eelnõu, millisel juhul loetakse maastikuelementide säilitamise nõue täidetuks, ning kaotatakse kohustus esitada põllumajandusametile teatis, kui taotleja tuvastab oma kasutataval põllumassiivil või selle osal tuulekaera esinemise või kahtlustab selle esinemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles