Petukandaalist toibuv Volkswagen loodab nelja aastaga tõusta maailma suurimaks autotootjaks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni embleemid Wolfsburgis asuvas tehases.
Volkswageni embleemid Wolfsburgis asuvas tehases. Foto: FABIAN BIMMER/REUTERS

Saksamaa autokontsern Volkswagen avalikustas täna oma tulevikuplaanid, mille järgi panustatakse lähiaastatel tugevalt Ameerika maailmajao vallutamisele, kirjutab Reuters.

Euroopa suurim autotootja loodab 2020. aastaks seljatada oma suurimad rivaalid Toyota ja General Motorsi ning tõusta ka maailmas esikohale.

Kõige olulisemaks osaks selle plaani juures on VW nimebrändi ümberstruktureerimine. Volkswagen andis mullu küll 59 protsenti kogu kontserni käibest, samas kasumi osakaal oli vaid 16 protsenti.

Seetõttu plaanib kontsern kasumlikkuse nimel kulusid kärpida. Reedel sai ettevõte ametiühingutega kokkuleppele järgmise nelja aasta jooksul 30 000 töötaja koondamise osas.

Täna teatas Volkswageni brändi juht Herbert Diess, et edasine kasv peaks tulema USA ja Lõuna-Ameerika turgudelt.

Volkswagen on näidanud pikka aega Põhja-Ameerikas kehvi tulemusi, mida analüütikute sõnul põhjustab vähene kohaliku nõudlusega arvestamine ning liiga aeglane tempo uute mudelite turule toomisel.

Diess on sihikule võtnud mõlemad probleemid - aastal 2020 peaks Volkswagen olema USA turul esindatud 19 linnamaasturi mudeliga, praegu on vastav arv vaid kaks.

Samas tunnistas ta, et mullu avalikkuse ette tulnud heitgaasinäitajate võltsimise skandaali negatiivsed mõjud brändi reputatsioonile pidurdavad massturul rivaalidega võrdväärselt konkureerimist. Diessi sõnul võib Volkswageni maine olla täielikult taastunud USAs alles 10 aasta pärast.

Volkswagen on kõrvale pannud 18 miljardit eurot tegelemaks skandaali tagajärgedega, kuid ilmselt läheb see kokkuvõttes neile palju rohkem maksma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles