Eestlaste leiutatud elektriroller kihutab Saksa turule

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stigo on lihtsalt kokkupakitav.
Stigo on lihtsalt kokkupakitav. Foto: Mihkel Maripuu

Elektrirollereid arendav Stigo OÜ sõlmis mitme miljoni euro suuruse distributsioonilepingu vähemalt 5 000 Stigo elektrirolleri tootmiseks ja müümiseks Austrias, Saksamaal ja Šveitsis. 

Stigo OÜ tegevjuhi Ardo Reinsalu sõnul on Stigo jaoks on tegemist väga suure töövõiduga, sest suurtel välisturgudel on õige distributsioonipartneri leidmine väga keeruline ja pikk protsess ning alustava ettevõtte jaoks kriitilise tähtsusega. «Neid kolme suurriiki oleme juba tootearenduse esimestest päevadest alates sihtinud ja silmas pidanud, märkis Reinsalu.

Lepingus fikseeritud kogused tuuakse turule terve 2017. aasta jooksul koostöös Saksamaa ettevõttega Trendgroup International GmbH ja Šveitsi ettevõttega Trendgroup AG. See tähendab, et Stigo elektrirollerid on peatselt müügil suurtes kettides nagu MediaMarkt, Conrad Electronics, Fnac, Coop ning mitmetes teistes Austria, Saksamaa ja Šveitsi kaubamajades.

Seni on Stigo e-rollerid olnud müügil näiteks Singapuris, Hollandis, Inglismaal, Soomes, Lõuna-Koreas, Horvaatias, Belgias, Hispaanias, Malaisias ja veel mitmes teises riigis.

Stigo leiutatud elektriroller on kergesti kokkuklapitav ning kaalub vaid 14 kg. Rollerile on võimalik valida 200W või 250W võimsusega mootori vahel ning selle tippkiirus on kuni 25 km/h. Läbisõit ühe laadimisega on suurusjärgus 30 kilomeetrit. 

Stigo emafirma on Eestis ning tegutseb e-rolleri disaini, arenduse ja turundusega. Hiina ühisettevõtte meeskond vastutab tootmise, kvaliteedi ja materjalide eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles