Läbirääkimised Paldiski naftarafineerimistehase üle on peatunud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paldiski sadam
Paldiski sadam Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Tallinna Sadama ja investorite vahelised läbirääkimised Paldiski Lõunasadamasse nafta rafineerimistehase ehitamiseks on praeguseks peatunud.

«Ei ole ei ka öeldud, aga mingeid järgmisi samme peale huvi näitamise pole ka tehtud, konkreetseid läbirääkimisi ei ole. Eeldame nendepoolset [investorite] huvi üles näitamist,» ütles Tallinna Sadama kommunikatsioonijuht Sirle Arro BNS-ile.

Tallinna Sadam pidas veel veebruaris mitmete investoritega läbirääkimisi Lõunasadamasse rafineerimistehase ehitamiseks, mis suudaks aastas töödelda 3 kuni 6 miljonit tonni naftat. Tallinna Sadama toonane kommertsjuht Erik Ringmaa ütles BNS-ile, et tehase ehitamise vastu räägib lühiajaliselt küll madal naftahind, kuid pikemas plaanis on see perspektiivikas.

«Kuigi madala nafta hinna tõttu on marginaalid, mida rafineerimisega teenida, praegu väikesed ja turg seda ei soosi, on pikemas perspektiivis mitmelgi investoril huvi tehase rajamise vastu olemas,» märkis ta.

Kuigi aprillis lahkus Ringmaa Tallinna Sadamast, ütles Arro, et ta ei saa öelda, et läbirääkimiste peatumine oleks seotud tema lahkumisega: «Otseselt ei saa nii öelda, see on Tallinna Sadama üldisem huvi [projektiga jätkata].»

Tallinna Sadam on Paldiski rafineerimistehast kavandanud juba alates 2011. aastast. Algselt tundis projekti vastu huvi Ukraina firma DMSS, kuid läbirääkimised külmutati ja praeguseks on DMSS Ringmaa sõnul «mängust väljas».

Kui projekt peaks realiseeruma, siis Tallinna Sadama rolliks oleks kindlustada naftatankerite teenindamine. Nimelt on sadam projekti realiseerumisel kavandanud Paldiskisse uue tankerkai ehitamist ja akvatooriumi süvendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles