Maailma suurima reklaamifirma juht Trumpist: Ivanka loonud mees ei saa olla läbinisti halb

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reklaamifirma WPP juht Martin Sorrell teenis mullu 42,98 miljonit naela
Reklaamifirma WPP juht Martin Sorrell teenis mullu 42,98 miljonit naela Foto: SCANPIX

Maailma suurima reklaamifirma WPP juht Martin Sorrell usub, et Trumpi võidu põhjustatud aktsiaralli börsidel on õigustatud, kuna lühemas ja keskpikas perspektiivis on tema majanduspoliitika ärile hea, vahendab QZ.

30 aastat tagasi tänaseks 19 miljardi naela suuruse käibega reklaamifirma loonud Sorrelli sõnul võib hoolimata demokraatide üldisest leinast saada Trumpist USAle üsna hea president.

«Ma tean Ivankat,» ütles Sorrell Londonis toimunud ärikonverentsil esinedes Trumpi vanimale tütrele viidates. «Kui sa suudad luua tütre nagu Ivanka, siis sa ei ole läbinisti halb.»

Ta lisas, et Trumpilt oodatavad majanduspoliitilised sammud, mis on aktsiad börsidel rallima lükanud, on lühikeses ja keskpikas perspektiivis ärile kasulikud.

«Ettevõtted ootavad kõrgemaid intressimääre ning suuremat inflatsiooni, mis peaks ka investoritele kasu tooma.»

«Minu mureks on see, et defitsiitse kulutamisega jõuame me mingil hetkel mulli lõhkemise tsüklisse,» viitas Sorrell Trumpi lubadusele kulutada suuri summasid taristuprojektidele.

Üle maailma tegutseva WPP jaoks on Trumpi majanduspoliitikate hulgas üks olulisemaid osasid rahvusvaheline kaubandus.

«Me ei tea, mis hakkab rahvusvahelises plaanis juhtuma,» ütles Sorrell. «Trumpile meeldib küünikuid segadusse ajada. Temast võib saada parim asi pärast viilutatud leiba, me ei tea seda praegu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles