USA börsidel jätkub presidendiralli

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplejad New Yorgi börsil
Kauplejad New Yorgi börsil Foto: SCANPIX

Eile jätkusid USA aktsiaturgudel presidendivalimiste järgne ralli – uutel rekorditel lõpetasid kõik kolm olulist aktsiaindeksit.

Investorid ostsid pangandus-, meditsiini- ja tööstussektori aktsiaid panustades ootustele, et presidendiks valitud Donald Trump lõdvendab seadusandlust ning stimuleerib majandust investeeringutega infrastruktuuri.

Maailma enimjälgitav börsiindeks, Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis 0,47 protsenti 18 956,69 punktini, laiemat sektorit peegeldav S&P 500 indeks 0,7 protsenti 2198,18 punktini ületades 15. augustil püstitatud rekordi ning Nasdaqi koondindeksile lisandus 0,9 protsenti 5368,86 punktini ületades rekordi, mis püstitati 22. septembril. Viimati kerkisid kõik need kolm indeksit korraga rekordtasemele 15. augustil.

«Valimistejärgne ralli jätkub,» ütles Reutersile varahaldusfirma BB&T Wealth Management asepresident Bucky Hellwig. «Suur hulk raha tuli eelmisel nädalal võlakirjafondidest ning ma usun, et arvestades, milline võib olla aktsiate tulusus võrreldes võlakirjadega, arvan ma, et see trend jätkub,» lisas ta.

Mõned spetsialistid on siiski hoiatanud, et valimistejärgne ralli põhineb eeldusel, et teatud majandusharudele soodsad muudatused viiakse ellu juba järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles