Gutta mahlatootmise Põltsamaale toomine edeneb

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põltsamaa Felixi tehasesse tuleb lähiajal populaarsete Gutta mahlade tootmine.
Põltsamaa Felixi tehasesse tuleb lähiajal populaarsete Gutta mahlade tootmine. Foto: Rene Suurkaev

Norra Orkla kontserni Gutta mahlatootmise Põltsamaa Felixisse ümberkolimine sujub plaanipäraselt, Felixi Põltsamaa tehases käivad veel ümberehitustööd.

«Hetkel ehitustööd käivad. Ehitame olemasolevad pinnad mahlatootmiseks sobivaks, praegu ehitajad valavad põrandaid ja panevad seinu. Oleme graafikus ja hakkame aasta alguses üle tooma,» ütles AS-i Põltsamaa Felix juhatuse esimees Kaido Kaare BNS-ile.

Tootmine peaks Põltsamaa Felixis algama järgmise aasta alguses, hiljemalt märtsis. Tootmismahu kasvades loob Felix juurde ka uusi töökohti, ent nende täpne maht pole veel selge. Norra kontsern Orkla on otsustanud tuua Gutta mahlade tootmise Lätist Eestisse ning viia majoneesi ja salatikastmete tootmise Lätti.

Orkla on toiduainete ja esmatarbekaupade kontsern, mis tegutseb Põhjamaades ja Balti riikides, valitud turgudel Kesk-Euroopas, Venemaal ja Indias. Orkla aktsiad on noteeritud Oslo börsil Norras. 2013. aastal ulatus Orkla käive 32 miljardi Norra kroonini ja grupis töötas kokku umbes 14 670 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles