Venemaa pole Eestile kalatoodete ekspordi tulevikust teada andnud (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sprotid
Sprotid Foto: Mati Hiis/Õhtuleht

Vene veterinaar- ja fütosanitaaramet Rosselhoznadzor ei ole Eestile seni saatnud suvel korraldatud kontrollkäikude tulemusi ega andnud teavet selle kohta, kas ja millal on siinsetel tööstusel võimalik taas kalatooteid Venemaale eksportida.

«Käesoleval hetkel ei ole Rosselhoznadzor meile teada andnud suviste kontrollkäikude tulemustest ega ka loast uuesti kalatooteid Venemaale eksportida. Oleme esitanud neile päringu täiendava informatsiooni saamiseks,» ütles veterinaar- ja toiduameti (VTA) peadirektor Indrek Halliste BNS-ile.

Ka Läti toidu- ja veterinaarameti esindaja Ilze Meistere ütles BNS-ile, et Vene amet ei ole kontrollkäikude ametlikke tulemusi ega edasisi võimalikke tulemusi teada andnud.

Venemaa fütosanitaaramet Rosselhoznadzor käis Eesti kalakombinaate kontrollimas viimati juunikuus, samal ajal toimusid kontrollkäigud ka Lätis. Amet peatas Läti ja Eesti kalatoodete impordi 2015. aasta 4. juunil, tuues põhjenduseks veterinaar- ja sanitaarnõuete rikkumise.

Eelmisel nädalal vahendas Vene uudisteportaal Rambler, et Rosselhoznadzor on valmis lubama teatud Eesti ja Läti ettevõtetel kalakonserve, sealhulgas sprotte Venemaale eksportida. Täies mahus ei ole kalakonservide impordi taastamist plaanis, ütles ameti juht Sergei Dankvert portaalile

«See on osaline, mitte suurem avanemine,» rääkis ta. «Mõned ettevõtted selle saavad, aga see pole suuremahuline lähenemine, nagu varem,» märkis Dankvert.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles