Soome autotehas alustab hiigelvärbamist

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valmet Automotive'i kontsepteelktriauto Eva.
Valmet Automotive'i kontsepteelktriauto Eva. Foto: MARTIAL TREZZINI/AP

Soome autotootja Valmet Automotive palkab järgmiseks suveks üle 1000 töötaja, mis paisutab ettevõtte töötajate arvu peaaegu kahekordseks.

Tööjõu vajaduse põhjuseks on asjaolu, et tehas hakkab järgmisel aastal valmistama Mercedes-Benz linnamaastureid GLC. Samas aga jätkatakse ka järgmisel aasta Mercedese A-seeria autode tootmist. Millal nende autode tootmine lõpetatakse, ei ole otsustatud.

Praegu on ettevõttes 1550 töötajat, millele lisandub allhanget tegevate ettevõtete 500 töötajat.

Helsingin Sanomat kirjutab, et autotehase laienemine on väga tähtis tervele Soomele, sest see tekitab järgneva viie aasta jooksul kokku 15 000 uut töökohta.

Valmet Automotive on 1968. aastal asutatud autotootjate teenusepakkuja. Ettevõtte omanikud on erakapitalifirma Pontos Group, kelle kinnisvaraportfelli kuuluvad muuhulgas Viru Keskus ja Viru hotelli hoone ning investeerimisfirma Finnish Industry Investment.

Autotootja läbimurdeks sai Porsche Boxteri tootmine. Aastatel 1997-2011  valmistati kokku 250 000 sportautot. Ettevõtte hiilgeaegadel valmistati seal kolmandik Porsche toodangust.

Mercedes-Benzi linnamaastur GLC tuli turule aasta tagasi ja neid valmistatakse Bremenis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles