Graanul Invest soovitab põlevkivienergeetikast loobuda (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Graanul Invest.
Graanul Invest. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Metsandus- ja energiakontserni Graanul Investi hinnangul tuleks Eestil kaaluda põlevkivienergeetikast loobumist, kuna see on keskkonnakahjulik ja Eesti baasenergia vajaduse saab katta teiste energiaressurssidega.

«Muu maailm liigub ikkagi kivisöevaba tootmise poole. Põlevkivi ise on hoopis saastavam kui kivisüsi. Seega ei maksaks Eestil pead liiva alla peita,» rääkis Graanul Investi juhatuse liige Priit Uuemaa kolmapäeval Glimstedti ja Äripäeva korraldatud energiakonverentsil.

Uuemaa sõnas, et põlevkivienergiast loobumine on pikas perspektiivis kallim, kuid see on valikute küsimus, kas elada puhtamas keskkonnas ja selle eest veidi rohkem maksta või jätkata endist viisi. «Eesti baasenegia vajaduse saab katta biomassiga, ja tiputarbimise tuulega,» sõnas ta.

Lisaks tõi Uuemaa välja, et Eesti on suhteliselt hästi integreeritud Põhjamaadega ja seetõttu saab energiavajaduse rahuldamiseks kasutada ka välisühendusi. «Me ei pea tingimata põlevkivienergiast kinni hoidma. Sellest vabanemine ei pea olema utoopia,» ütles Uuemaa. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles