Astmeline tulumaks võib valusalt puudutada väheseid (19)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder.
Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder. Foto: Liis Treimann

Kui astmeline tulumaks rakenduks 1700 eurost,  on see Palgainfo Agentuuri juhi Kadri Seederi hinnangul isegi üllatavalt kõrge tase.

Koalitsiooniläbirääkimistel osalev keskerakondlane Jaanus Karilaid ütles täna, et maksusüsteemi viiakse sisse astmelise tulumaksu põhimõte. «Parlamendiliikmed maksavad tulevikus rohkem ja need, kes teenivad alla 1700 euro, maksavad vähem, » ütles Karilaid. 1700 eurost suuremat brutopalka teenijaid tabab kaotus juhul, kui tulumaks tõuseb 26 protsendini ja tulumaksuvabamiinimum kasvab 170lt eurolt 500ni.

Juba aastaid palgauuringuid korraldanud Palgainfo Agentuuri juht Kadri Seeder ütles, et 1700 eurot on isegi üllatavalt kõrge tase, kust hakata rohkem maksma. «1463 eurose brutopalga teenijad on Eestis see grupp, kes tunneb ennast hästi meie uuringute järgi » ütles Seeder.

Inimesi, kes teenivad Eestis 1300-1500 eurost netopalka, on palgasaajatest vaid 5 protsenti.

Tema sõnul on nende inimeste, kes ütlevad, et nad tulevad keskmiselt toime, mediaannetopalk  1045 eurot kuus. Väga paljud Eesti inimesed jäävad gruppi, kus teenitakse alla 1300 euro kätte, märkis Seeder.

1700 eurost kõrgema palga saajaid on Eestis vaid mõned protsendid.  
1700 eurost kõrgema palga saajaid on Eestis vaid mõned protsendid.  Foto: Allikas: Palgainfo Agentuur
Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles