Trasberg: Reformierakond kasutas Eesti Panka oma huvides

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viktor Trasberg
Viktor Trasberg Foto: Postimees.ee

Tartu ülikooli dotsendi, endise Keskerakonna riigikogu fraktsiooni nõuniku Viktor Trasbergi hinnangul ületas Eesti Pank oma volitusi, mistõttu on selle usaldusväärsus ja sõltumatus saanud kannatada, vahendab Äripäev.

Oma Vikerraadio kommentaaris toob Trasberg välja, kuidas Eesti Pank osales ühe partei (Reformierakonna) ja ettevõtjate lobigrupi töös ning aitas nende seisukohti kujundada, mis on tema hinnangul lubamatu. Trasberg peab silmas Taavi Rõivase kokku kutsutud ja Erkki Raasukese juhitud töögruppi, mis käis peaministri lahkumise eel välja 80 ettepanekut Eesti majanduse elavdamiseks.

«On loomupärane, et ettevõtjate lobitegevuse eesmärk on küsida riigi käest rohkem odavaid välistöötajaid ja maksude alandamist. Aga kuna tegemist on ühe erakonna kokku kutsutud töörühmaga, tekib küsimus, mida tegi selles seltskonnas Eesti Pank,» rääkis Trasberg.

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles