Nordica plaanib tuleval aastal kasvatada lendude arvu 25 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordica teatas Tallinna lennujaamas toimunud pressikonverentsiö koostöö algusest Poola lennufirmaga LOT.
Nordica teatas Tallinna lennujaamas toimunud pressikonverentsiö koostöö algusest Poola lennufirmaga LOT. Foto: Sander Ilvest

Eesti riiklik lennufirma Nordica plaanib tuleval aastal suurendada Tallinnast väljuvate lendude arvu 25 protsenti; muuhulgas tihendab ettevõte lennugraafikut ja avab uue liini Hamburgi.

Ettevõte plaanib tihendada lennugraafikut Brüsseli, Stockholmi, Viini ja Oslo suunal. Lisaks avab ettevõte suvehooajal igal nädalal kolmanda lennu Odessasse. Koostöös strateegilise partneri LOT Polish Airlinega muutub oluliselt tihedamaks ka lennuliiklus Tallinna-Varssavi liinil, teatas Nordica.

Hamburgi liini avamist on ettevõte plaaninud kevadest ja on nüüd valmis selle ellu viima, ütles Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm pressiteates.

«Oleme nüüdseks kõik oma kuus CRJ-tüüpi lennukit tööle rakendanud ja järgmisel aastal lisame lennuparki veel paar lennukit. See võimaldabki meil lennusagedusi suurendada ja samm-sammult ka uusi liine avada.»

Lisaks on graafikus tagasi suvehooaja liinid Splitti, Rijekasse, Berliini ja Nice'i.

«Järgmise suvel toimuvad mahukad remonditööd Vilniuse lennujaamas ja seetõttu on sealne lennujaam suletud. Nordica lendab sellel perioodil, 14. juulist 18. augustini Tallinnast Leedu suuruselt teise linna Kaunasesse,» lisas Tamm.

Kokku kasvab plaanide kohaselt Nordica lendude arv Tallinnast 2017. aastal ligi 25 protsenti. Ettevõte plaanib 2017. aastal teha üle 90 protsendi lendudest oma lennukitega. 2016. aasta kümne kuuga lendas Nordicaga 307 606 reisijat.

Lendude toimumise osakaal ja graafikujärgne täpsus 15 minuti piires tõusid oktoobris vastavalt 99,7 protsendini ja 93,3 protsendini. Kvaliteedi näitajate paranemine on paljuski seotud Nordica oma CRJ-tüüpi lennukite ja pardameeskonnaga teenindavate lendude osakaalu tõusuga, teatas ettevõte.

Nordica lendab Tallinnast aasta läbi Münchenisse, Brüsselisse, Oslosse, Amsterdami, Viini, Stockholmi, Kiievisse, Trondheimi ja Vilniusesse. Suvehooajal lisanduvad lennud Berliini, Odessasse, Rijekasse, Spliti ja Nice'i. Samuti jätkab Nordica teenuse osutamist Örebro – Kopenhaagen – Groningeni liinil.

Eesti riiklik lennufirma Nordica alustas tegevust möödunud aastal peale riikliku lennufirma Estonian Air tegevuse peatumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles