Kreeka majandus kasvab üllatavalt kiiresti

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras.
Kreeka peaminister Alexis Tsipras. Foto: SCANPIX

Kreeka majandus kasvas kolmandas kvartalis nagu teiseski ning kasv oli kiirem, kui analüütikud ootasid.

Kreeka statistikaameti kiirhinnangu kohaselt kasvas Kreeka majandus kolmandas kvartalis võrreldes teise kvartaliga  0,5 protsenti. Teises kvartalis oli majanduskasv 0,3 protsenti, vahendab Reuters.

Sesoonselt korrigeeritud aastane majanduskasv oli kolmandas kvartalis 1,5 protsenti võrrelduna 0,6-protsendilise langusega teises kvartalis.

«Number oli selgelt üle turuootuste, mis osutab kergelt positiivsemat ka terve aasta kohta,» kommenteeris uudisteagentuurile Kreeka suuruselt kolmanda panga, Eurobanki peaökonomist Platon Monokroussos. «Meie ootame, et neljanda kvartali majanduskasv jääb liikuma positiivsel trajektooril nii võrreldes eelmise kvartali kui ka aastatagusega. Meie täisaasta kasvuprognoosiks on 0,1 protsenti,» lisas ta.

Euroopa Komisjon ja Kreeka keskpank ennustavad selle aasta majanduskasvuks 0,3 protsenti. Euroopa Liit näeb Kreekale järgmise aasta majanduskasvuks 2,7 protsenti, Kreeka keskpank 2,5 protsenti.

Kreeka majanduskasvu täpsustatud number avaldatakse 29. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles