Helsingi-Tallinna tunnel on väga realistlik

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kapuutsiga punast dressipluusi kandev visinäär Peter Vesterbacka leiab, et kahte pealinna ühendav tunnel on üks tegur, mis käivitab piirkonnas majanduskasvu.
Kapuutsiga punast dressipluusi kandev visinäär Peter Vesterbacka leiab, et kahte pealinna ühendav tunnel on üks tegur, mis käivitab piirkonnas majanduskasvu. Foto: Jaanus Lensment

Maailma ühe tuntuima mobiilimängu Angry Birds brändilooja Peter Vesterbacka on värvikas isik. Just pärast tema liitumist elektrooniliste mängude tootjaga Rovio sai Angry Birdsist maailma tuntuim mobiilimäng ning Vesterbackast maailma populaarseim soomlane.

Tänapäevasele visionäärile kohaselt on tema lemmikriideesemeks punane kapuutsiga pluus, millega käib igal pool, ka kohtumas Jaapani peaministri Shinzō Abega, kelle kaaskonda kuulub 50 musta riietatud ametnikku.

Möödunud reedel astus Vesterbacka rahvusvahelise valitsus- ja korporatiivsuhete agentuuri Miltton Nordics Eesti esinduse avamisüritusel üles lühikese kõnega, kus ta tutvustas oma Helsingi-Tallinna tunneliplaani. Tema sõnul on Tallinn ja Helsingi Euraasia süda. «Meist ühel pool on Euroopa ja teisel pool on terve Aasia. Nii oleme Euraasia keskmeks, me võime seda nimetada Euraasia pealinnaks, kui soovite,» kõneles Vesterbacka. Postimehel oli võimalus Peter Vesterbackaga pikemalt vestelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles