Jaan Sõrra: kui Euroopas toetused üldse kaoksid, elaksime väga hästi

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Sõrra
Jaan Sõrra Foto: Anni Nöps

Tartumaa põllumeeste liidu juhi Jaan Sõrra sõnul saaks Eesti põllumees võrdses konkurentsis kenasti hakkama. 

«Oleme seda ammu rääkinud, et kui terves Euroopa Liidus toetused ära kaotataks, elaks Eesti põllumees väga hästi,» rääkis Sõrra.

Täna on Eestis tegutsevale põllumehele makstavad toetused aga alla poole Euroopa Liidu keskmisest. «Kui vaatame toetuste suurust, on nad tagantpoolt kolmandad. Kui näiteks Soomes saavad põllumehed kordades rohkem toetusis, siis võivad nad ka oma toodangut odavamalt müüa,» selgitas Sõrra.

«Oleme kohtunud kõigi koalitsioonierakondadega ja tahaks väga tunnustada Jüri Ratast, nad on meie murest aru saanud ja andnud lubaduse, et üleminekutoetused tulevad tagasi,» lisas ta.

Euroopa Liidu eelarvest toetaatkse Läti ja Leedu põllumehi veel vähem kui Eesti omi, lõunanaabrid on omaltpoolt aga vahe kinni maksnud.

Sotsiaaldemokraadid, IRL ja Keskerakond lubasid täna, et taastavad põllumeestele üleminekutoetused alates järgmise aasta algusest. Põllumeeste organisatsioonid paluvad toetuste maksmiseks kavandada eelarvesse ligi 20 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles