Maadevahetuse kohtuprotsess jätkub aprillis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtunik Valeri Lõõnik
Kohtunik Valeri Lõõnik Foto: Peeter Langovits

Harju maakohus kuulas sel nädalal maadevahetuse süüasja protsessil kaitsjate kutsutud tunnistajaid ning jätkab nende kuulamisega aprillis, vahendab ERR.

Kohtunik Valeri Lõõnik määras järgmise istungi 11. aprillile, mil jätkatakse tunnistajate kuulamist.

Kohtu all on kunagine keskkonnaminister, endine Rahvaliidu juht ja riigikogu eksliige Villu Reiljan (57), rahvaliitlasest endine põllumajandusminister ja riigikogu liige Ester Tuiksoo (45), Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus (50), maa-ameti eksjuht Kalev Kangur (42), TSM juht ja omanik Einar Vettus (46), Saarte Investeeringute juht Tullio Liblik (46) ning Isamaa ja Res Publica Liidu Tartu piirkonna juhatuse endine liige Tarmo Pedjasaar (42) ning juriidiliste isikutena on kohtu all AS Järvevana ja AS E.L.L. Kinnisvara.

Riigiprokuratuur süüdistab Reiljanit korduvas altkäemaksu võtmises, Tuiksood altkäemaksu võtmises, Kangurit suures ulatuses korduvas altkäemaksu võtmises, Liblikut ja Annust korduvas altkäemaksu andmises, Vettust altkäemaksu andmises ning Pedjasaart altkäemaksu andmises ja altkäemaksu võtmisele kaasaaitamises. AS-i Järvevana ja AS-i E.L.L. Kinnisvara süüdistab riigiprokuratuur altkäemaksu andmises.

2009. aasta 12. novembril alanud protsessil kinnitasid kõik süüdistatavad, et nad pole kuritegusid sooritanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles