Riigifirmade jaoks on hea aeg minna börsile (1)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi Tõrva alajaam.
Eleringi Tõrva alajaam. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Henrik Igasta hinnangul oleks riigiettevõtetest kohe valmis börsile minema Londoni väärtpaberibörsil noteeritud Elering, potentsiaali oleks ka Eesti Energia osal tütarfirmadel, Tallinna Sadamal, Tallinna Lennujaamal ja Eesti Postil. Küll aga tuleks tegutseda kiiresti.

Investeerimispankur ongi seda meelt, et oleks vaja seda, et Tallinna börsile tekiks mõni selline ettevõte, kes suudaks ka rahvusvahelist raha siia meelitada. «Selleks ongi vaja mingit uut korralikku lipulaeva, ja iga sellise suurettevõtte börsile toomine kohe kindlasti aitab tähelepanu sellele regioonile tõmmata,» leiab Igasta.

Tema sõnul tekitaks ühe ettevõtte aktsiate ost välisinvestorites huvi ka regiooni vastu laiemalt. «Kui mõnel rahvusvahelisel investoril on siin mingisugune positsioon ühes ettevõttes, siis on tal põhjust vaadata seda regiooni natuke lähemalt – äkki talle meeldib siit veel mingi teine ja kolmas asi,» selgitas Igasta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles