Kinnisvaraekspert selgitab: kas venelasest korteriomanik on julgeolekurisk (2)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Korter Mustamäel
Korter Mustamäel Foto: Jaanus Lensment

Kui Soome kaitsepolitsei hoiatas, et Venemaa ostab Soomes  «rohelistele mehikestele» kinnisvara, siis 1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahteri hinnangul Eestis sellist probleemi pole ning pigem on riigist väljavoolav kapital oht Venemaale endale.

Martin Vahteri sõnul on hirm Vene raha ees ees pigem sõjatsooni haigus. «See, et Capital Mill Vene ärimeeste vahendeid Eesti büroohoonetesse investeerib, pole suurem kui oht, mis tuleb koos Colonna Kinnisvaraga Itaaliast,» rääkis Vahter.

«Venelased üritavad siia kinnisvara ostes paigutada oma raha kindlamasse kohta ning pääseda Schengeni ruumi ja ressursside väljavool on pigem oht Vene riigile, mitte vastupidi.»

«Eesti riik on ka potentsiaalse ohuga arvestanud, piirates piiriäärsetes kohtades välismaalastele maamüüki. Teoreetiliselt võib julgeolekurisk olla välisriigile kuuluvad sadamad ja muud side- ja infrastruktuuriettevõtted, aga näiteks üle poole Tallinna Veest (42,3 protsenti-toimetus) kuulub juba välismaalastele ning peale rammusa teenusarve on võimalused kurja teha ikkagi piiratud,» rääkis Vahter.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles