Krediidipanga enamusosalusel kindlat ostjat veel ei ole

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krediidipank
Krediidipank Foto: Liis Treimann

Vene finantskontsern VTB peab neile kuuluva Krediidipanga 59,7 protsendi suuruse osaluse müümiseks läbirääkimisi, ent kindlate kokkulepeteni seni jõutud ei ole.

«VTB kinnitab, et me oleme hetkel läbirääkimistes Eesti Krediidipanga enamusosaluse müümiseks,» teatas VTB pressiosakond BNS-ile.

«Peale Moskva Panga reorganiseerimist käesoleval aastal on BM-Bank, kelle omandusse kuulub üle 59 protsendi Krediidipanga aktsiatest, tõesti avaldanud valmisolekut oma osaluse müügiks,» ütles Krediidipanga kommunikatsioonijuht Allan Soon BNS-ile.

Ta lisas, et pangale teadaolevalt tegeletakse tehingu ettevalmistamisega. «Krediidipanga enamusosaluse müügitehingut seni sõlmitud ei ole,» rääkis Soon.

Septembris reklassifitseeris VTB enda investeeringu Eesti Krediidipangas tütarettevõtete osakutest ümber müügiootel varaks, seisab esmaspäeval avaldatud VTB kvartaliaruandes.

VTB juhatus märgib aruandes, et Krediidipanga osaluse müük on väga tõenäoline. Vene kontsernile kuulub Eesti pangas 59,7-protsendiline osalus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles