Maksumaksjate Liit: tulumaksu tõus emotsionaalselt ehmatav (9)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM2:ETTEV
TLNPM2:ETTEV Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Maksumaksjate Liidu juhatuse liige Lasse Lehis nentis käimasolevaid koalitsiooniläbirääkimisi kommenteerides, et tulumaksumäära tõus on eelkõige emotsionaalselt ehmatav.

IRLi, Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide maksuteemalised läbirääkimised jätkuvad ka täna. Lasse Lehise sõnul võib tulumaksu osas ilmselt tulla variant, et koos maksuvaba tuluga tõstatakse maksumäära. «Mis tähendab kõrgemapalgalistel maksukoormuse tõusu. Justkui oleks astmeline tulumaks, aga tegelikult ei ole, » märkis Lehis.

Ta lisas, et tulumaksumäära tõus on eelkõige emotsionaalselt paljudele ehmatav, sest tavainimene ei mõtle selle peale, et kui võtta arvesse ka mahaarvamised ja tagastused, siis nn efektiivne tulumaksu määr on praegu keskmiselt 16% kandis. «Kui tõsta nii maksumäära kui maksuvaba tulu, siis efektiivne määr võib jääda samaks või enamikul isegi langeda. Kõik sõltub sellest, kas pidada oluliseks numbrimaagiat või süveneda sisusse, » lausus Lehis.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles