Laen küll, aga mis saab maksudest? (3)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski (vasakult), IRLi juht Margus Tsahkna ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas laupäeva õhtul ajakirjanike piiramisrõngas. Kolm erakonda jõudsid kokkuleppele, et loomisel olev koalitsioon püüab maksumuudatustega toetada madalapalgalisi.
Sotsiaaldemokraatide esimees Jevgeni Ossinovski (vasakult), IRLi juht Margus Tsahkna ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas laupäeva õhtul ajakirjanike piiramisrõngas. Kolm erakonda jõudsid kokkuleppele, et loomisel olev koalitsioon püüab maksumuudatustega toetada madalapalgalisi. Foto: Jaanus Lensment / Postimees

Ettevõtjate arvates on mõte, et riik võtab laenu, üldiselt hea, kuid maksuküsimused on pärast nädalavahetusel peetud koalitsiooniläbirääkimisi ikkagi endiselt lahtised.

Reedel ja laupäeval koos istunud ning majanduspoliitilisi küsimusi arutanud Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL), Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide esindajad jõudsid laupäeva õhtuks kokkuleppele, et investeeringuteks võetakse laenu ning osa riigiettevõtteid viiakse börsile. Maksukokkulepete üle jätkuvad läbirääkimised täna, poliitikute sõnul on eesmärk vähendada madalapalgaliste maksukoormust.

Suurärimees Urmas Sõõrumaa ütles, et mitmed loodava valitsusliidu maksupoliitilised plaanid ei mõjutaks ettevõtjate tegevust üldse nii palju, kui arvatakse. Ka toetab ta igati riigi laenukoormuse suurendamist oluliste infrastruktuuri projektide elluviimiseks.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles