Tallinna Sadama esimene trahv selgub mõne nädala pärast (6)

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hilinevate parvlaevade eest peab Tallinna Sadam riigile trahvi maksma.
Hilinevate parvlaevade eest peab Tallinna Sadam riigile trahvi maksma. Foto: Tairo Lutter

Majandusministeeriumi kinnitusel saab mõne nädala jooksul selgeks esialgne trahvisumma, mille Tallinna Sadam peab tasuma riigile selle eest, et uued parvlaevad ei jõudnud õigeks ajaks liinile.

Riigiga sõlmitud lepingu järgi pidid oktoobrist mandri ja suursaarte vahel sõitma hakkama uued parvlaevad, kuid Poola ja Türgi laevatehased ei suutnud neid õigeks ajaks valmis ehitada, mistõttu pidi Tallinna Sadama tütarfirma TS Laevad rentima parvlaevad seniselt vedajalt, kirjutab ERRi uudisteportaal.

Kuna leping nägi ette, et oktoobrist peavad reisijaid teenindama uued laevad, peab Tallinna Sadam maksma riigile trahvi. Summa pole veel teada ning see selgub ilmselt mitmes osas. 

Ministeeriumi avalike suhete osakonna juhataja Rasmus Ruuda selgitas, et esialgu tuleb trahv selle eest, milline oli olukord 1. oktoobri seisuga: «Täna hindab ministeerium trahvi suurust ja on TS Laevu teavitanud, et me trahvi teeme.»

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles