Vaata, millistest pankadest eelistavad eestlased väikelaenu võtta

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestlased kasutavad palju ka kiirlaenu võimalusi, kuigi edetabelisse need ei jõudnud.
Eestlased kasutavad palju ka kiirlaenu võimalusi, kuigi edetabelisse need ei jõudnud. Foto: Eero Vabamägi

Kuigi Swedbanki liidripositsioon on viimase 12 kuu jooksul väikelaenu väljastamisel oluliselt langenud, on see jätkuvalt väga kindel. Kliente on suurpank tõenäoliselt kaotanud TF Bankile ja LHVle.

TF Banki oktoobrikuu laenukäitumise uuringu andmeil on igal neljandal eestlasel väikelaen.  83 protsenti neist on koormatud ühe väikelaenuga, mis on viis protsenti vähem kui 2016. aasta aprillis. 

Samast uuringust selgusid ka Eesti 5 peamist väikelaenuandjat. Viimase 12 kuu jooksul on peamiselt võetud väikelaenu Swedbankist, TF Bankist, Credit24-st, LHV Pangast ja SEB-st. Kuigi Swedbanki liidripositsioon on eelmise aasta augustiga võrreldes kahanenud, püsib Swedbank tugeval liidripositsioonil.

Kasvu on märgata TF Banki ja SEB klientide arvus. Credit24 osakaal on vähenenud olles seega TF Bankiga samal tasemel.  LHV Pank tegi tugeva hüppe 2015. aasta augustist aprillini 2016, kuid viimase 6 kuu jooksul muutusi pole toimunud.

Kui aga vaadata, kellele oktoober 2016 seisuga makstakse tagasi väikelaene, siis on seal mõnevõrra teine pilt, kuigi liidripositsiooni hoiab siin samuti Swedbank. Talle järgnevad SEB, TF Bank, Credit24 ja LHV Pank.

Uuringust selgus ka, et laenuandja valikul lähtutakse intressimäära soodsusest. Teisel kohal on finantsasutuse usaldusväärsus. Ühtlasi peetakse oluliseks erinevate lisatasude madalat määra või nende puudumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles