David Bowie kunstikollektsiooni müük lööb rekordeid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
David Bowie ja Angie Bowie 1974. aastal
David Bowie ja Angie Bowie 1974. aastal Foto: SCANPIX

Käesoleva aasta alguses meie seast lahkunud rokkmuusiku David Bowie kunstikollektsiooni esimene Sotheby´s korraldatud oksjon oli üliedukas, kirjutab Bloomberg.

Kokku tõid 47 kunstiteost sisse 24,3 miljonit naela (30,5 miljoni dollarit). Esialgselt oli müüki paisatud teoste lõpphinnaks prognoositud 11,7 miljonit naela.

Kõige kallimaks teoseks oli Jean-Michel Basquiat´ maal nimega «Air Power», mis leidis kuue võistupakkuja konkurentsis uue omaniku 7,1 miljoni naelaga. Enne oksjonit oli selle hinnaks prognoositud 3,5 miljonit naela.

Kaheksa kunstihuvilist soovisid soetada Frank Auerbachi teose  «Head of Gerda Boehm», mis viis selle lõpphinna 3,8 miljonile naelale. Sotheby´s andmetel oli tegu suurima summaga, mis eales Briti kunstniku töö eest välja käidud.

10. jaanuaril surnud muusiku 350 teosest koosnev kunstikollektsioon läheb müüki kolmes osas. Valikut on seinast seina -  esindatud on nii Tintoretto altarimaal, kui ka  disainiikooni staatusesse tõusnud Olivetti punane trükimasin.

Järgmine oksjon toimub juba täna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles