Eesti majandus kasvas kolmandas kvartalis 1,1 protsenti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Reuters / Scanpix

Esialgsetel andmetel suurenes Eesti sisemajanduse kogutoodang (SKT) 2016. aasta III kvartalis võrreldes eelmise aasta III kvartaliga 1,1 protsenti, teatab Statistikaamet.

Sesoonselt ja tööpäevade arvuga korrigeeritud SKT kasvas II kvartaliga võrreldes 0,2 protsenti ja 2015. aasta III kvartaliga võrreldes 1,3 protsenti.

Neto-tootemaksud mõjutasid SKT reaalkasvu positiivselt. Kuigi jooksevhindades vähenes alkoholiaktsiiside laekumine, suurenes eelmise aasta III kvartaliga võrreldes nii käibemaksu kui ka ülejäänud aktsiiside laekumine.

Pärast langust eelmises neljas kvartalis kasvas tööstussektoris loodud lisandväärtus üle 4 protsenti. Kõige kiirem oli kasv energiatootmises. Hinnamõjusid arvesse võttes suurenesid III kvartalis võrreldes eelmise aasta sama kvartaliga nii kaupade välja- kui ka sissevedu. Enim mõjutas kaupade väljavedu elektroonika- ja elektrikaupade ekspordi suurenemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles