Stockmanni juht: Eestis läheb meil hästi, sest siinsel majandusel läheb paremini kui Soomel

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
15 aastat Moskvas elanud ja töötanud Stockmann Groupi tegevjuht Lauri Veijalaineni sõnul õpetas see kogemus talle, et alati tuleb valmis olla ootamatuteks ning lahendused on olemas ka kõige halvemas olukorras.
15 aastat Moskvas elanud ja töötanud Stockmann Groupi tegevjuht Lauri Veijalaineni sõnul õpetas see kogemus talle, et alati tuleb valmis olla ootamatuteks ning lahendused on olemas ka kõige halvemas olukorras. Foto: Jaanus Lensment

End kõige alal esimeseks nimetav Stockmann Group on pidanud viimastel aastatel tunnistama puudusi, hoidma kokku terve hulga tegevuste pealt ja vahetama  välja kontserni juhtkonna. Samas paistab kursimuutust saatvat edu, sest selle aasta kolmandas kvartalis jõudis kontsern esimest korda kolme aasta jooksul taas kasumisse.

Kuigi eile Tallinnas käinud Stockmann Groupi üsna värske tegevjuhi Lauri Veijalaineni sõnul on kaubanduskeskused viimase viie kuni seitsme aasta jooksul kaubamajade jalgealuse päris kuumaks kütnud, on ta veendunud, et sellega ei ole kaubamajade aeg veel läbi, kuna isegi veebihiid Amazon on asunud oma kauplusi avama.

Olete ametlikult Stockmann Groupi tegevjuht selle aasta septembrist, alates aprillist olnud selles ametis kohusetäitjana. Kui tihti käite Eestis?

Enne tänast (eilset – toim) olin siin viimati kolm nädalat tagasi. Külastasin nii Stockmanni kaubamaja kui ka mõnda konkurenti, kes meil Tallinnas on.

Kes need on?

Loomulikult Tallinna Kaubamaja. Aeg-ajalt käin vaatamas ka suuremaid kaubanduskeskusi, nagu Viru ja Ülemiste keskus. Hea on hoida end kursis sellega, mis Eesti turul toimub.

Alles selle nädala alguses andis Briti kaubanduskett Marks & Spencer teada, et lahkub Eestist ja tõmbab oma tegevust üle kogu Euroopa koomale. Teie avasite täna (eile – toim) Stockmanni kaubamaja uuendatud viienda korruse ja plaanite  siinsesse kaubamajja veel investeerida. Miks on Stockmann Group võtnud vastupidise suuna?

Tallinna kaubamaja viienda korruse uuendamise võtsime ette seetõttu, et see ei vastanud seni Stockmanni tasemele. On oluline, et meie kaubamajas oleks lisaks kaupadele ka mitmesuguseid teenuseid, kohvikud ja restorane – selleks et inimesed veedaksid meie juures rohkem aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles