Elektri hind tõuseb (5)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriliinid.
Elektriliinid. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Talvised ilmad on toovad lisakulu elektriga kütjatele, sest lisaks madalatele temperatuuridele mõjutab meie elektriarveid ka viimastel nädalatel toimunud hinnatõus.

Elektribörsi NordPool Spot Eesti piirkonna homne keskmine hind kerkib 55,02 euroni megavatt-tund, mis on pea euro võrra kõrgem tänasest ja kõrgeim hind alates jaanuari teisest poolest.

Novembrikuu keskmine hind on praeguse seisuga 45,28 megawatt-tundi, mis on 7,74 euro võrra ehk 21 protsenti kallim kui oktoobri keskmine ning kalleim kuu keskmine alates 2013. aasta novembrist.

Siiski on elektri hind sel aastal olnud suhteliselt odav. Praeguse seisuga on selle elektri selle aasta keskmine börsihind 32,65 megawatt-tundi, mis on 1,57 euro ehk vaid viie protsendi võrra eelmise aasta keskmisest kõrgem. Eelmisel aastal oli elektri keskmine hind 31,08 megawatt-tundi, mis oli viimase viie aasta madalaim ning näiteks võrreldes 2011. aasta keskmisega (43,35 megawatt-tundi)  tervelt 28 protsenti odavam.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles