Maanteeamet nõuab Läti firmalt tee-ehituse jätkamist

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tee-ehitus.
Tee-ehitus. Foto: Toomas Huik

Maanteeamet arvab, et SIA Bindersil puudub igasugune alus lõpetada 24 miljoni eurone Pärnu ringsõidutee ehitamise leping.


Binders teatas eile, et katkestas lepingu «tellijapoolse süstemaatilise ebajärjekindla kommunikatsiooni tõttu» ning süüdistas maanteeametit Läti ettevõtete diskrimineerimises. Ettevõte ütles ka, et on fikseerinud enam kui 30 projekti ehitusjärelvalve teostaja ja tellija rikkumist, kuid oma väidete täpsustamisest keeldus.

Maanteeamet  teatas täna, et on täitnud lepinguid korrektselt ning tasunud ehitajale kõigi tehtud tööde eest õigeaegselt. Kuna lepingute ühepoolne lõpetamine on õigustühine, siis lepingud maanteeameti sõnul kehtivad.

«SIA Bindersi väidet «süstemaatiline ebajärjekindel kommunikatsiooni» on raske kommenteerida, sest selle selgituseks pole antud ühtegi põhjendust,» ütles Allan Kasesalu maanteeameti avalike suhete osakonnast. «Samas viitab SIA Binders oma pressiteates paljudele probleemidele, mis on ilmselt tegelikuks põhjuseks lepingu katkestamisele - kahjum, partneri ebakvaliteetne töö, sisendhindade tõus, tellija soovimatus pakkuda adekvaatset tööde jätkamist võimaldavat graafikut ehk lepingu tähtaegade muutmise ettepanekutega mittenõustumine ja tekkinud olukorda konstruktiivselt lahendada ehk võimaldada muudatusi võrreldes algse projektlahendusega.»

Maanteeamet on alustanud ehituslepingute lõpetamise teatise juriidilist analüüsi, mille alusel planeeritakse edasised tegevused. Juhul, kui olemasoleva lepingupartneriga ei õnnestu ehitustöid jätkata, käivitatakse Kasesalu sõnul esimesel võimalusel riigihange uue ehitaja leidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles