Puusaag: ettevõtted maksavad põhimõtteliselt juba praegu tulumaksu (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Puusaag.
Jaan Puusaag. Foto: Peeter Langovits.

Eesti ühe tuntuma eksportööri, ettevõtte Krimelte juht Jaan Puusaag ütles ETV hommikuprogrammile, et uus loodav võimuliit ei tohiks kehtestada ettevõtete tulumaksu, sest tegelikult maksavad juba täna tööandjad põhimõtteliselt 14-protsendilist tulumaksu, vahendab ERRi uudisteportaal.

«Vähe räägitakse sellest, et kui praegu võtta kogu Eesti ettevõtluse makstud tulumaks dividendidelt ja jagada see kogu Eesti ettevõtete teenitud kasumiga, siis täna on Eesti ettevõtete tulumaks 14 protsenti. See on hetkeseis. Kui võtta, et Lätis on vaja maksta 15 protsenti kohe tekkinud tulult, siis me olemegi väga konkurentsivõimelised keskeltläbi,» rääkis Puusaag.

Puusaag ei usu, et kui muuta ettevõtete maksustamist nii, et kehtestada kohe makstav tulumaks ja jätta ära dividendide maksustamine, riik eelarvesse rohkem raha koguks.

Loe pikemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles