Venemaa embargo mõjutas Leedu SKP-d mullu ühe protsendipunkti jagu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu lipp.
Leedu lipp. Foto: SCANPIX

Leedu eksperdid ütlesid, et Venemaa majanduslangus ja eelmise aasta embargo võtsid Leedu sisemajanduse koguprodukti (SKP) kasvult maha umbes ühe protsendipunkti, kuid see mõjutas vaid mõnda sektorit, kirjutab Lietuvos Zinios neljapäeval.

Swedbanki majandusteadlane Nerijus Maciulis ütles, et Venemaa embargo tekitas tõsiseid raskusi mõningatele toidutootjatele ja põllumajandus-, transpordi- ja logistikaettevõtetele, kuid ei mõjutanud majandust tervikuna ning tööhõive ja palgad kasvasid.

SEB panga peaanalüütik Tadas Povilauskas ütles, et Leedu oli Euroopa Liidu (EL) riikidest enim mõjutatud Venamaa embargost, indikaatoriks Leedu majanduskasv, mis aeglustus 2014. aasta 3,5 protsendilt 2015. aastal 1,8 protsendile, mis oli kõige järsem langus EL-i riikides.

«Me kindlasti ei saa kõiges süüdistada Venemaad, kuid Venemaa sanktsioonid ja majanduslangus on mõjutanud kuni ühe protsendipunkti võrra meie majanduskasvu aeglustumist,» ütles ta ajalehele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles