Tallinki käive ja kasum vähenesid

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TALLINN, EESTI, 20NOV15.
Pildil Tallink grupp suuromanik ja Eesti Tennise Liidu president ENN PANT.
tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES
TALLINN, EESTI, 20NOV15. Pildil Tallink grupp suuromanik ja Eesti Tennise Liidu president ENN PANT. tl/Foto TAIRO LUTTER/POSTIMEES Foto: Tairo Lutter / Postimees

AS Tallink Grupp ja tema tütarettevõtted vedasid kolmandas kvartalis eelmise aastaga võrreldes rohkem reisijaid ja kaupa, kuid käive ei kasvanud ning kasum vähenes.

Kontserni majandustegevuse kogutulemus oli madalam võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, tulemust mõjutasid peamiselt väiksem tulu laevade väljaprahtimisest ja kiirlaeva Superstar prahtimise kulu.

2016. majandusaasta kolmandas kvartalis (1. juuli – 30. september) kokku 2,9 miljonit reisijat, mida on 5,7 protsenti rohkem kui eelmise aasta kolmandas kvartalis. Veetud kaubaveoühikute arv kasvas 6,7 protsendi võrra ning veetud sõiduautode arv kasvas 6,2 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Kontserni auditeerimata konsolideeritud müügitulu oli kolmandas kvartalis 273,5 miljonit eurot, mis tähistab eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes langust, toona oli vastav näitaja 273,6 miljonit eurot. Kontserni kolmanda kvartali auditeerimata kulumieelne ärikasum (EBITDA) oli 67,1 miljonit eurot, eelmise aasta samal perioodil 76,8 miljonit eurot ja auditeerimata puhaskasum oli 42,8 miljonit eurot, eelmise aasta samal perioodil 45,2 miljonit eurot.

2016. majandusaasta kolmandas kvartalis kasvas kontserni käive kõikidel opereeritavatel liinidel. Põhitegevuse müügitulu kasvas kolmandas kvartalis tänu suuremale piletitulule ja pardamüügile, kasvu toetas suurem reisijate arv Kontserni opereeritavatel laevadel.

Laevade väljaprahtimise müügitulu on eelmise aasta kolmanda kvartaliga võrreldes vähenenud kuna välja oli prahitud vähem laevu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles