Egiptuse kolme eksministrit kahtlustatakse finantskuritegudes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Zuheir Garranah, Ahmed al-Maghrabi, Habib al-Adli ja Ahmed Ezz.
Zuheir Garranah, Ahmed al-Maghrabi, Habib al-Adli ja Ahmed Ezz. Foto: -/AFP

Egiptuse prokurör andis neljapäeval korralduse vahistada kolm endist ministrit ja mõjuvõimas suurärimees seoses kahtlusega riigivara ulatuslikus laristamises.

Finantskuritegudega tegelev prokurör ütles, et korralduse kohaselt lähevad 15 päevaks vahi alla endine siseminister Habib el-Adli, endine turismiminister Zuhair Garana, endine elamumajanduse minister Ahmed el-Maghrabi ja terasetööstur Ahmed Ezz.

Nelik eitas neile esitatud kahtlustusi.

Ametkondades vohav korruptsioon aitas kaasa rahva viha kasvule, mille abil kukutati läinud nädalal Egiptust pea kolm aastakümmet valitsenud president Hosni Mubarak.

Prokurörid esitasid läinud neljapäeval ametliku süüdistuse Maghrabile, Garanale ja endisele kaubandus- ja tööstusministrile Rachid Mohamed Rachidile. Ka Rachid eitas talle osaks pandud süüd.

Süüdistuste esitamises nähakse armee juhitava vahevalitsuse katset võimalikke rahutusi ennetada ja riigis valitsevat olukorda kontrolli all hoida.

Ezzile kuulub suurettevõte Ezz Steel, mis lükkas eelmisel nädalal avalduses jõuliselt ümber kõik firmajuhile esitatud süüdistused. Ettevõte märkis, et juurdlust toimetatakse isiku, mitte firma suhtes, ning kompanii tööd see ei mõjuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles