Väliskülalised jätsid kolmandas kvartalis Eestisse 430 miljonit eurot

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swissotel.
Swissotel. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tänavu kolmandas kvartalis väisasid väliskülalised Eestit üle 2 miljoni korra ehk 3 protsenti rohkem kui mullu samal ajal, jättes samas Eestisse 10 miljonit eurot mullusest enam ehk 430 miljonit eurot.

2016. aasta kolmandas kvartalis väisasid Eesti elanikud välisriike miljon korda ehk umbes sama palju kui aasta tagasi samal ajal. Iga viies reis tehti väljapoole Euroopa Liitu (EL). Eestimaalaste reiside arv Türki vähenes kaks korda ning Prantsusmaale ja Inglismaale 14 protsenti. Seevastu reiside arv Kreekasse suurenes 21 protsenti, Ukrainasse 20 protsenti, Bulgaariasse 12 protsenti ja Horvaatiasse 11 protsenti, teatas Eesti Pank.

Ühepäevakülastused moodustasid 15 protsenti külastuste üldarvust ning nende arv oli pisut suurem kui aasta tagasi. Mitmepäevareiside arv kahanes 1 protsendi ning nende keskmine kestus oli 3,9 päeva ehk 3 protsenti lühem kui samal ajal 2015. aastal. Kolmandas kvartalis kulutasid Eesti elanikud välismaal hinnanguliselt 200 miljonit eurot.

2016. aasta kolmandas kvartalis väisasid väliskülalised Eestit üle kahe miljoni korra ehk 3 protsenti rohkem võrreldes eelmise aasta kolmanda kvartaliga. Soomest saabunud külastajate reise oli üle 700 000 ─ kolmandik külastuste üldarvust. Kõikidest naaberriikidest tehti Eestisse rohkem reise kui möödunud aastal samal ajal. Kasvas ka Hispaaniast ja Ameerika Ühendriikidest tulnud turistide arv: kolmandas kvartalis oli neid kümnendiku võrra rohkem kui aasta tagasi.

Iga teine Eestit väisanud külastaja ööbis Eestis ja tema keskmine külastusaeg jäi aastatagusega võrreldes samaks ehk 4,5 päevaseks. Välisturistid kulutasid Eestis hinnanguliselt kokku 430 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles