Eesti piimapulbri tootjatele avanes Vietnami turg

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Piimapulbri ladu.
Piimapulbri ladu. Foto: Toomas Huik

Veterinaar- ja toiduamet (VTA) sai Vietnami põllumajandus- ja maaeluministeeriumilt kinnituse sertifikaadi kooskõlastamise kohta, millega loodi Eesti piimapulbri tootjatele võimalus hakata oma toodangut Vietnami eksportima.

«Juurdepääs Vietnami turule loob Eesti ettevõtetele võimaluse hakata eksportima piimapulbrit riiki, kus elab üle 94 miljoni elaniku,» ütles VTA peadirektor Indrek Halliste.

«Veterinaar- ja toiduamet on kaks aastat töötanud selle nimel, et Eesti põllumajandusettevõtjad saaksid oma toodetega Vietnami turule siseneda. Eesti ja Vietnami ametkondade koostööd aitab tulevikus kindlasti veelgi süvendada ka eile kahe riigi ministeeriumite vahel sõlmitud koostöökokkulepe.»

Piimapulbrit eksportida soovivad ettevõtted ei pea olema registreeritud Vietnami põllumajandus- ja maaeluministeeriumis. Kauba eksportimisel on vajalik vaid VTA väljastatav sertifikaat.

Seni on Eestist Vietnami eksporditud peamiselt külmutatud kalatooteid ning viimase paari aasta jooksul ka linnuliha. 2015. aastal eksporditi Vietnami kokku enam kui 1300 tonni kalatooteid, peamiselt külmutatud lõhet, linnuliha viidi 2015. aastal Vietnami ligi 25 tonni.

Sertifikaadi mudel on leitav VTA kodulehel.

Maaeluminister Urmas Kruuse ja Vietnami asepõllumajandusminister Le Quoc Doanh allkirjastasid eile Hanois vastastikuse mõistmise memorandumi, millega pandi alus kahe riigi edasisele koostööle põllumajanduse ja kalanduse valdkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles