Pillesaar: sotsid pole ühelegi riigile mingit kasu toonud (5)

Kristi Malmberg
, majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotside esimees Jevgeni Ossinovski teatas eile, et nad alustavad võimukonsultatsioone IRL-i ja Keskerakonnaga.
Sotside esimees Jevgeni Ossinovski teatas eile, et nad alustavad võimukonsultatsioone IRL-i ja Keskerakonnaga. Foto: Jaanus Lensment

Helmese omanik Jaan Pillesaar nentis, et kui küsida, et millisele riigile sotsiaaldemokraatia ja tsentraalne plaanimajandus ajaloos edu on toonud, siis õige vastus kahjuks on, et mitte ühelegi riigile ja mitte kunagi.

«Räägitakse küll Rootsist kui meeldivast erandist, aga kui numbreid analüüsida, siis ka see legend kahjuks ei vasta tõele, »nentis Pillesaar.  «Tänaseks on sotsialistlikku ajajärku üle elavas Rootsis juba kaks korda rohkem perekondi alla rahvusvahelise vaesuspiiri kui näiteks äärmuslikult kapitalistlikus USAs.»

Pillesaar jätkas, et ajaliselt on Rootsi mahajäämus SKT per capita sellestsamast USA-st tänaseks üle kahekümne aasta. «Selline karm majanduskasvu pidurdumine ja kodanike jõukuse langus on iga “sotsialistliku paradiisi” tegelik hind, »lausus Pillesaar. «Ma loodan, et ükski Eesti valitsus ei hakka kordama sarnaseid vigu, tõstes maksukoormust ja suurendades riigi sekkumist majandusse.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles