Tallinna kinnisvaramüük liigub ainult ülesmäge

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaraarendajatel Tallinnas tööd jagub, sest nõudlus uute korterite järele vaid kasvab.
Kinnisvaraarendajatel Tallinnas tööd jagub, sest nõudlus uute korterite järele vaid kasvab. Foto: Arno Saar/Õhtuleht

Oktoobris müüdi Tallinnas 806 korterit, mis on 2,5 protsenti enam kui septembris ning 8,2 protsenti rohkem kui mullu samal ajal, selgub kinnisvarafirma 1Partner Kinnisvara maa-ameti statistika põhjal tehtud analüüsist.

Tallinna korteri ruutmeeter maksis oktoobris keskmiselt 1622 eurot, mis on 3,6 protsenti vähem kui septembris, kuid viis protsenti enam kui mullu oktoobris. Kalleim, vanalinnas asuv korter müüdi 465 000 ning odavaim 4100 euro eest.

«Keskealine põlvkond on oma esimese korteri kinni maksnud ning paljud otsivad uut ja värskemat. Nad jätavad vana korteri pigem kas lastele või väljaüürimiseks, sest kuna raha pangas intressi ei teeni, siis pole mõtet müüa,» rääkis 1Partner Kinnisvara tegevdirektori Martin Vahter, miks korteriostja keskmine vanus on viimasel ajal tõusnud.

Lisaks on noortel praegu esimest korterit raske osta, sest pangad nõuavad suurt sissemaksu. «Kui eelmisel kümnendil sai korteri ka nullprotsendilise omafinantseeringuga, siis praegu küsitakse kohe kakskümmend protsenti korteri väärtusest ja seda on raske kuupalgast kokku saada,» rääkis Vahter ja lisas, et ka palju maksejõulisi inimesi sunnitud kodu üürima. Kuigi laenutingimused on soodsad, tuleb laenu saamiseks väga hästi teenida.

Oktoobris müüdi Tallinnas 28 hoonestatud elamumaa krunti, mis on kahe võrra vähem kui varasemal kuul. Kalleim maja müüdi 650 000 ning soodsaim 45 000 euro eest. Möödunud kuul müüdi viis elamumaa krunti, mis on viie võrra vähem kui septembris. Kalleim hoonestamata krunt müüdi 250 000 ja odavaim 40 000 euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles