Tööandjad: töölepinguseaduse muutmist võib kaaluda pärast valimisi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakondade õhupallid.
Erakondade õhupallid. Foto: Raigo Pajula

Tööandjate keskliidu hinnangul oleks töölepinguseaduse muutmine ennatlik, kuid seda võib kaaluda pärast riigikogu valimisi.


«Pärast töölepingu seaduse kehtimahakkamist viis tööandjate keskliit eelmisel sügisel oma liikmete seas läbi küsitluse, uurides ettevõtete kogemust seaduse rakendamisel,» rääkis tööandjate keskliidu kommunikatsioonijuht Imbi Ernits-Kaljuste. «Suur osa vastanutest leidis, et seaduse üle otsustamiseks on aastane kogemus liialt lühiajaline.»

Tema sõnul nähtus vastustest, et ettevõtjad hindavad kõrgelt töösuhete paindlikkust, mida uus seadus võimaldab. «Ilmnesid ka mõningad erinevad probleemid, kuid vajab kaalumist, milliseid neist saab lahendada seadusemuudatusega,» lisas Ernits-Kaljuste.

«Keskliidu hinnangul oleks töölepingu seaduse muutmise küsimuse juurde mõistlik tagasi pöörduda pärast riigikogu valimisi,» märkis ta.

Ametiühingute keskliidu arvates vajab 2009. aasta juulis kehtima hakanud töölepinguseadus muutusi. Täna teatas liit, et esitab ettepanekud selle seaduse muutmiseks sotsiaalministeeriumile märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles