Vopak EOS kaebab vangla ehitusloa ringkonnakohtusse

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vopak E.O.S. juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer.
Vopak E.O.S. juhatuse esimees Arnout Lugtmeijer. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Vopak EOS saatis neljapäeval Tallinna ringkonnakohtule kaebuse, milles palub uuesti läbi vaadata uue vangla ehitusloa seaduslikkuse.

Jaanuaris leidis Tallinna halduskohus, et Maardu linnavalitsuse antud ehitusluba, mille järgi uus Tallinna vangla tuleb Vopaki naaberkrundile, on seaduslik.

Vopak, kelle mahutite kaudu liigub lõviosa Eestit läbivast naftatransiidist, leiab, et vangla seab ohtu terminali tegevuse ja võimaliku laienemise.

Hollandisse registreeritud firmale kuuluv Vopka on pakkunud Eesti riigile 20 miljoni krooni suurust valuraha, et korvata kulutused, mida Riigi Kinnisvara on teinud uue vangla ettevalmistamisel.’

Investeerimispankuri Joakim Heleniuse kontrollitava AS-i Trigon Capital juhitav OÜ Rosamil tegi Rae vallale möödunud aasta lõpus taotluse detailplaneeringu algatamiseks, et enam kui 30 hektari suurusele maa-alale Väo karjääri külje alla saaks rajada uue vangla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles