Eesti Energia Kaevandused pakub töötajatele palgakompensatsiooni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti Energia Kaevanduste juhatuse esimehe Veljo Aleksandroviga palgaläbirääkimistel kohtunud Eesti Põlevkivitöötajate Ametiühingute Liidu juhi Valdor Ernitsa sõnul pakkus ettevõte, et maksab 2010. aasta eest ajatöölistele palgakompensatsiooni.


Ernits selgitas, et Eesti Energia Kaevandused maksab ajatöölistele kompensatsiooni võrreldes tükitööliste suurema palgaga. Kompensatsioon hakkab sõltuma inimese põhipalgast.

Ta lisas, et ametiühingule on Eesti Energia pakutav põhimõtteliselt vastuvõetav. «Kui tööandja pakub [kompensiatsiooniks] üle poole põhipalgast aasta tulemuste põhjal, siis miks mitte sellega rahule jääda. Mis saab 2011. aastast, sõltub kollektiivlepingu läbirääkimistest,» märkis Ernits.

Ametiühing saatis veebruari alguses Eesti Energia juhile Sandor Liivele venekeelse avaliku kirja, milles viitas ettevõtte mullustele rekordilistele tulemustele ning nõudis töötajate võrdset kohtlemist ja töö eest väärilist tasu.

Eesti Energia finantsdirektor Margus Kaasik on öelnud põlevkivitöötajate ametiühingute liidu palgatõusunõude kohta, et kontsern pole oma ettevõtetes üldist palgatõusu planeerinud.

Kaasik lisas, et näiteks Eesti Energia Kaevandustes sõltub kaevurite palk kaevandatud tonnide mahust ja töömahu suurendamisel tõuseb ka kaevurite sissetulek ning nii juhtus ka möödunud aastal.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles