Swedbank Lehman Brothersi tõttu kahju ei kanna

Marti Aavik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehman Brothers Holdings Inc. juht Richard Fuld 6. oktoobril USA Kongressi esindajatekoja komisjoni ees tunnistusi andmas.
Lehman Brothers Holdings Inc. juht Richard Fuld 6. oktoobril USA Kongressi esindajatekoja komisjoni ees tunnistusi andmas. Foto: AP / Scanpix

Swedbank ei pea ka pärast põhjalikku uurimist Lehman Brothersiga seotud varasid kahjumlikeks ja seetõttu ei ole tarvis ka võimaliku kahjumi katmiseks eraldisi teha, Swedbankil on Lehman Brothersiga seotud varasid 1,35 miljardi dollari väärtuses.


Pärast varade väärtuse uurimist kinnitas pank oma tänases pressiteates, et väärtpaberite aluseks olevad kinnisvaralaenud on toimivad ja hea kvaliteediga.

Möödunud nädalate vältel on Swedbanki pressiteate järgi nende kinnisvaraspetsialistid ja teised asjatundjad põhjalikult uurinud hüpoteeklaene ja nendega tagatud väärtpabereid.

Selle tulemusena on pank endiselt seisukohal, et ei pea pidama Lehman Brothersiga seotud laene lootusetuteks ja eraldisi pole tarvis teha. See seisukoht on kooskõlas Swedbanki välise audiitori Deloitte'i hinnanguga.

Täpsemat informatsiooni annab pank koos kolmanda kvartali aruande avaldamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles