Keda üllatab, keda mitte: just nii paljudes edetabeli ettevõtetes on aastaga palk langenud

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parimate palgamaksjate edetabelisse 2015. aastal jõudnud ettevõtted, kes kasvatasid mulle oma keskmist palka, tegid seda valdavalt töökohtade vähendamise arvelt.
Parimate palgamaksjate edetabelisse 2015. aastal jõudnud ettevõtted, kes kasvatasid mulle oma keskmist palka, tegid seda valdavalt töökohtade vähendamise arvelt. Foto: Panther Media/Scanpix

Äripäeva koostatud parimate palgamaksjate edetabelisse jõudnud 550 ettevõttest vähemalt kolmandikus on aastaga palk langenud, neist 33 ettevõttes lausa viiendiku võrra või enam.

188 ettevõttes, mis olid palgamaksjate edetabelis ka 2014. aastal, langes 2015. aastal keskmine palk, kirjutab Äripäev palga pingerea eriväljaandes. Neist 33 ettevõttes oli langus 20 protsenti või enam.

Võrreldes 2014. ja 2015. aasta andmeid on aastaga edetabelist välja kukkunud 50 ettevõtet. Seejuures on põhjuseid kolm: ligi pooltel väljajääjatest oli eelmise aasta aruanne äriregistrile esitamata, ettevõte kas likvideeriti või läks pankrotti ning kolmandana on need, kes tegutsevad edasi, kuid tööjõukuludeta.

Samas 2014. aasta palgamaksjate edetabelis olnud 600 ettevõttest 336, kes jõudsid ka 2015. aasta parimate palgamaksjate nimistusse, kasvatasid palka 2015. aastal vähemalt ühe protsendi võrra, kuigi vähemalt 58 protsenti neist ettevõtetest olid sellised, kes kas vähendasid või ei muutnud oma töötajate arvu.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles