Kreekale pakutakse suure tõenäosusega võlaleevendust

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ESMi juht Klaus Regling.
ESMi juht Klaus Regling. Foto: AP/Scanpix

Eurotsooni päästefondi juhi sõnul pakuvad Kreeka võlausaldajad riigile ilmselt lühiajalist võlaleevendust selle aasta lõpuks.

Euroopa Stabiilsusmehhanismi (ESM) juht Klaus Regling ütles ajakirjanikele, et kõnelustel on tehtud edasiminekuid. «ESMil on mandaat vaadata lühiajalisi meetmeid, mida me ka teeme,» rääkis ta. Regling lisas, et ESM tuleb oma ettepanekutega välja selle aasta lõpus, vahendas Reuters

Kreeka on juba pikka aega võlausaldajatele survet avaldanud, et riigi võlakoormat vähendataks. Kreeka valitsus on muuhulgas öelnud, et otsuse edasilükkamine hoiab riigist eemal investeeringud, mida on aga vaja majanduse taastumiseks. Riigile antud kolmas rahvusvaheline abipakett saab läbi 2018. aastal.

ESMi kinnitusel võetakse keskpikad sammud ette siis, kui praegune päästepakett lõpeb ning pikaajalised meetmed tulevad kõne alla, kui Kreeka jätkab võlausaldajate nõutud reformidega.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles