Otseülekanne konverentsilt: antropoloogid aitavad IT-firmade edu kasvatada

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui IT-firmadel on tehnoloogiline pädevus süsteeme ja lahendusi luua, siis antropoloogid saavad välja uurida, mida inimesed tahavad.
Kui IT-firmadel on tehnoloogiline pädevus süsteeme ja lahendusi luua, siis antropoloogid saavad välja uurida, mida inimesed tahavad. Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Selle nädala lõpus toimub Tartus Euroopa suurim rakendusliku antropoloogia konverents «Milleks maailmale antropoloogid: Inimkeskne IT», kus otsitakse võimalusi, kuidas saab humanitaarvaldkond IT-firmade edu kasvatada. Postimees teeb konverentsi avapäevast 4. novembril otseülekande.

Konverentsi korraldaja ja Rakendusliku Antropoloogia Keskuse juhatuse liige Keiu Telve selgitas ettevõtmise ideed asjaoluga, et kui IT-firmadel on tehnoloogiline pädevus süsteeme ja lahendusi luua, siis antropoloogid saavad välja uurida, mille järele inimestel kõige suurem vajadus on või kuidas nad mingitest asjadest päriselt mõtlevad.

«Mobiiltelefonifirma võib luua ülilaheda nutitelefoni, kuid müügiedu ei saavuta, sest inimesed peavad selle värvilahedust täiesti ebaõnnestunuks ja valivad omale mõne konkureeriva firma toote. Välisriikides kasutavad väga mitmed edukad tehnoloogiafirmad sarnaste probleemide vältimiseks antropoloogide abi,» tõi ta näite.

Seekordse konverentsiga «Milleks maailmale antropoloogid: Inimkeskne IT» soovitaksegi seda teadmist ja häid näiteid ka Eestisse tuua.

Konverentsil esinevad Teleporti asutaja ja Skype’i Tallinna kontori pikaaegne juht Sten Tamkivi, Nissani korporatsioonis töötav ja isesõitvate autode tehnoloogiatega tegelev USA antropoloog Melissa Cefkin, University College Londoni antropoloogiaprofessor ja digitaal- ja sotsiaalmeedia ekspert Daniel Miller ning Amsterdami Ülikooli sotsiaalantropoloogia professor Dimitris Dalakoglou.

Postimehe ülekanne konverentsist toimub reedel, 4. novembril kella 12-18. Ülekanne on ingliskeelne ilma eestikeelse tõlketa. Rohkem infot konverentsi kodulehelt.

Ajakava:

12 –12.45

Avamine

Sten Tamkivi, «Mobility Across Borders and Cultures»

12.45 – 13.30

Dimitris Dalakoglou, «Are infrastructures social?»

14.30 – 15.15

Melissa Cefkin, «The social life of automation»

15.15 – 16

Daniel Miller, «How the world humanised social media»

16 – 16.30

Coffee break and Intercultural Hotspot

 16.30 – 18.00

Paneeldiskussioon

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles