Läti maksuime tegelik kasu võib jääda väga väikeseks

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lätlased loodavad peatse seadusmuudatusega hoogustada idufirmade tegevust.
Lätlased loodavad peatse seadusmuudatusega hoogustada idufirmade tegevust. Foto: Panther Media/Scanpix

Igal nädalal Riia ja Tallinna vahet sõitev Mailis Repsi abikaasa, Soraineni advokaadibüroo partner Agris Repšs leiab, et Läti on teinud palju samme, mis aitavad riigil ettevõtlust parandada, iseäranis, mis puudutab idufirmadele plaanitavat maksuerisust. Samas on ka neid, kes on teist meelt.

«Läti on kriisi lõpust saati otsinud midagi, mis aitaks suure sammu edasi astuda. Usun, et nüüd oleme vähemalt ühe viisi leidnud,» ütles Repšs intervjuus Äripäevale, viidates idufirmadele tehtavale maksusoodustusele, mis peagi kehtima hakkab. 

Ta lisas, et lätlased ootavad seda maksumuudatust väga, kuna maksusoodustus puudutaks kõiki alustavaid ettevõtteid, kes vastavad teatud tingimustele. «Kui nad vastavad, peavad maksma töötajate pealt fikseeritud maksu 252 eurot kuus, sõltumata palga suurusest,» märkis Repšs. Ta on seda meelt, et algatus soodustab idufirmade loomist ning aitab neil panustada teadus- ja tootearendusse.

Samas märkis Läti finantsettevõtte Capitalia juhatuse esimees Juris Grišnis, et plaanitav idufirmade maksuserisus on saanud palju rohkem tähelepanu, kui selle tegelik majanduslik mõju väärib, kuna seaduses on terve rida piiravaid tingimusi, mis aitab moodustada vaid 10 kuni 20 väga spetsiifilist ettevõtet.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles