Kaupluste müügitulu kasvas septembris 5 protsenti

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauplus
Kauplus Foto: Sille Annuk

Jaekaubandusettevõtete müügitulu suurenes 2016. aasta septembris eelmise aasta septembriga võrreldes püsivhindades 5 protsenti, teatab Statistikaamet. 

Teist kuud järjest näitas müügitulu eelmise aasta sama kuuga võrreldes stabiilset viieprotsendilist kasvu. 2016. aasta septembris oli jaekaubandusettevõtete müügitulu 530,4 miljonit eurot.

Tööstuskaupade kaupluste müügitulu suurenes 2015. aasta septembriga võrreldes 9 protsenti. Müügitulu suurenes enamikul tegevusaladel, vaid muudes spetsialiseerimata kauplustes, kus on ülekaalus tööstuskaubad, oli müügitulu väiksem kui eelmise aasta septembris.

Enim suurenes müügitulu kasutatud kaupade kauplustes ja väljaspool kauplusi (kioskites, turgudel, otsemüük), kus müük kasvas aastaga viiendiku. Keskmisest enam suurenes müügitulu veel ka apteekides ja kosmeetikatarvete kauplustes, kus kasv oli 17 protsenti. Posti või interneti teel kaupu müüvates kauplustes oli kasv 13 protsenti ning majatarvete, kodumasinate, rauakaupade ja ehitusmaterjalide kauplustes samuti 13 protsenti.

Toidukaupade kaupluste müügitulu, mis näitas augustis väikest langust, pöördus septembris taas tõusule ning kasvas eelmise aasta septembriga võrreldes 2 protsenti.

Mootorikütuse jaemüügi ettevõtete müügitulu jäi 2015. aasta septembriga võrreldes samale tasemele.

Võrreldes eelmise kuuga vähenes septembris jaekaubandusettevõtete müügitulu 6 protsenti. Sesoonselt ja kalendaarselt korrigeeritud andmete põhjal suurenes müük aga eelmise kuuga võrreldes 1 protsenti. 2016. aasta üheksa kuuga (jaanuar–september) suurenes jaekaubandusettevõtete müügitulu eelmise aasta vastava perioodiga võrreldes 5 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles