Baltika lõpetas kolmanda kvartali kahjumiga

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika Grupi tehas
Baltika Grupi tehas Foto: Liis Treimann

Baltika Grupp lõpetas kolmanda kvartali 296 tuhande euro suuruse puhaskahjumiga. Eelmise aasta sama perioodi kahjum oli 650 tuhat eurot ning võrreldav tulemus jätkuvatest tegevusvaldkondadest oli kahjum 520 tuhat eurot.

Seoses Baltika Grupi väljumisega Venemaa jaemüügi ärist, mis esindas Grupi jaoks eraldi olulist tegevusvaldkonda, kajastatakse Venemaa ettevõtte 2015. aasta jaetulemusi kui lõpetatud tegevusala.

Baltika jätkuvate tegevusvaldkondade kolmanda kvartali müügitulu jäi eelmise aasta sama perioodi taseme lähedale ning oli 11 966 tuhat eurot. Müügikanalitest näitas suurimat, 45-protsendilist kasvumäära hulgi- ja frantsiisimüük, mis oli 2 141 tuhat eurot. 

Müügitulu kasv on eelkõige tingitud Venemaa jaepoodide üleminekust frantsiisipartnerile ning Montoni kollektsiooni müügile jõudmisest Saksamaa kaubamajade ketti Peek & Cloppenburg.

Jaemüük vähenes kolmandas kvartalis võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 7 protsenti ja oli 9 547 tuhat eurot. Samas on tulenevalt kaubasisseostu  tõhusamale juhtimisele ja väiksematele allahindlustele paranenud brutokasumi marginaal 2,6 protsendipunkti võrra 49,1 protsendilt 51,7 protsendini. Lisaks jaemüügile kasvas brutokasumi marginaal ka e-poe ning hulgi- ja frantsiisimüügis.

Kolmanda kvartali brutokasum oli 5 432 tuhat eurot, mis on  81 tuhat eurot suurem võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

Baltika 2016 aasta kolme kvartali  müügitulu kokku oli 34 289 tuhat eurot, mis on 3 protsenti vähem kui eelmisel aastal samal perioodil. Üheksa kuu kokkuvõttes lõpetas ettevõte 443 tuhande euro suuruse puhaskahjumiga. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles